Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
19.08.2016.
12:01 > 12:41
Generalni direktor fabrike kablova "Novkabel" Dragan Cvetković podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje 021.
  • Stevan

    20.08.2016 10:15
    E da je gradu sada tih 70 miliona evra, mogli bi Žeželjev most da završe i još jedan da naprave prema Beočinu a ovako dadoše sve to Genex-ovom čedu Drakuliću kome nikad nije dosta novaca.
  • Sima

    20.08.2016 00:07
    Bora je u komentaru sve objasnio... Ovo za jogurt je legendarno. Može lock na komentare ove vesti :)
  • u prolazu

    19.08.2016 23:28
    ne razumem
    Direktor napravio gubitak, dao ostavku na zahtev radnika, i nikom ništa!?
    Hoće li on da odgovara za takvo "poslovanje"?
    Hoću i ja da budem takav direktor!

    Ne sumnjam da je tačno sve ovo što je Jakov napisao, ali hoće li neko KONAČNO napraviti nešto po tom pitanju? Jesmo li već u tolikoj komi da samo čekamo eutanaziju od grobarske ekipe na vlasti? Pa nije to njihovo, majku mu, već mi ćutimo i dopuštamo "legalnu" otimačinu! Dokle???
    Poziv za buđenje, inače nas skidoše sa aparata za održavanje života.

    BTW, primeti se jako da više nema onoliko botova kao u vreme izbora. Više se i ne trude. Znači li to da sledeće izbore nećemo dočekati kao slobodni ljudi? Više ih nije ni briga, kao da nema budućnosti. Valjda gasesvetlo!?
    Ko pobegne, super; ko ostane na*ebao je. Sa sve našom decom! Kakvu im budućnost ostavljamo? I robovi u Americi su sanjali slobodu, a mi za našu decu sanjamo posao od 200 evrića! Zar nam je zaista toliko ispran mozak?

    Samo napreDNO!
  • Bora Đurđevo

    19.08.2016 21:25
    Evo da i ja kažem koju u vezi ovog garija isood mene i njegovog komentara.
    Sve što je izneo je verovatno tačno samo što mi se čini da je plen veći i da prelazi 70 miliona €.
    Koliko sam upućen tu ima oko 35 ha zemljišta i samo ono vredi toliko a gde je tu upravna zgrada , kabelovo igralište, restoran i fabrika Javor u Kisaču itd.
    Zaboravili ste da je Drakulić dobio sve ovo za samo STO HILJADA EVRA.
    Pa toliko ste mogli i vi iz Kabela da sakupite međusobno i da otkupite fabriku.
    Mogli ste ali nije bila namenjena vama, nije bila namenjena čak ni nekome iz grada ni nekome iz Vojvodine već je bila namenjena Beograđanima jer njima treba dati sve i njima nikad nije dosta. A vi dragi moji se ne pitate ništa , vas su odavno ubedili da ne vredite ništa i da su oni bolji i pametniji. Vas su krajem osamdesetih ubedili da treba da bacate jogurt na same sebe i na Izvršno veće i da vašu privredu treba uništiti a njihovu treba podržati.
  • Jakov

    19.08.2016 18:07
    Što bi babe rekle : Sjaśi Kurta da uzjaši Murta, a evo i zbog čega.
    Smenili ste ga , i ?
    I šta sad?
    Ko će da Vam vodi firmu, opet Drakulićev čovek !!!
    Na mesto direktora dolazi Zoran Stanojević , sadašnji direktor pravne službe u EastPointu .
    Da li je u pitanju sukob interesa, PA NARAVNO DA JESTE ali nema veze ovo je Srbija i ovde se sve može , jer mi smo ipak nebeski narod.
    U stvari da bi mogao da preuzme fotelju direktora Novkabela a da ne dodje do sukoba interesa Zoki će fiktivno da napusti EastPoint , zaposliće se u advokatskoj kancelariji a onda će ga neko iz vlade ( możda Vladimir Bubanja ) sasvim slučajno imenovati za generalnog direktora Novkabela.
    I onda će se igra nastaviti , treba napraviti što veći dug u Novkabelu prema EastPointovim firmama da bi posle prihvatanja UPPR-a ( Unapred Pripremljenog Plana Reorganizacije ) Drakulić bio skoro stoprocentni vlasnik i da bi ostali poverioci imali što manji udeo, odnosno da njihova potraživanja budu svedena na minimum.
    Posle će da izrabljuju radnike za minimalac i da na taj način uštede novac za isplatu manjinskih akcionara, odnosno da na taj način otkupe celu firmu.
    Kada postanu stoprocentni vlasnici preseliće mašine u jedan ili dva pogona dok će ostatak zemljišta , proizvodnih hala i čuvenu destospratnu upravnu zgradu rasprodati po paprenim cenama obzirom na atraktivnost lokacije na kojoj se firma nalazi.
    Plen od takve prodaje bi trebao da bude 50-tak miliona eura.
    Živi bili pa videli.
  • Veteran

    19.08.2016 16:03
    Poslovanje FK Kabel
    Sad pod hitno treba ispitati kako posluje i kako radi FK Kabel i po kom osnovu je gradsko zemljište izdato pod zakup trećem licu, fudbalskoj školi "Puača" . Pare se uzimaju na ruke i niko nikom ne polaže račune. Restoran je, takođe, priča za sebe. Čiji su tu svi prsti upleteni? Gotovo da su uništili i klub.
  • uvezbani

    19.08.2016 13:16
    dug od 40 miliona ne moze biti nesporazum niti je u redu da ga neko drugi plati sem onih koji uzaimaju kajmak od firme. Dug postoji i za repromaterijalae ispada da je ili sve pogresno racunato ili kupovane znatno skuplje sirovine a kablovi prodavani jeftino .Kupuje gotov poluproizviod umesto da s eproizvodi granulat i gumena mesavina sto je dalkeo skuplje zbog prevoza mallih kolicina i uvek nesto nedostaje.Naravno u fabrici ima onih koji vole da sve kupuiju pa jos ako moze sa placanjem unapred dok kablove daju na odlozeno placanje i tako ostavruju licne kamate.i zaradu vecu od proizvodnje.A da je cena struje neprimerena plateznoj moći u Srbiji to je sigurno i to visestruko viša. Pogotovo kad večina ne plača jer se ide na sistem ne mozete vi malo da platite koliko mi mozemo da dignemo cenu da nadoknadimo neplaceno od onih koje nahvatamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna